Shadow

Cruisen: de top 5 routes in de Middellandse Zee

Voor een cruise ‘dichtbij’ huis is het Middellandse Zeegebied ideaal. Het mediterrane klimaat, de prachtige steden, dorpen en gebieden waar de schepen aanmeren en waar je van boord kunt gaan om te dwalen door bijvoorbeeld de straten van Barcelona of Rome. Of maak een Middellandse Zee cruise langs de Griekse eilanden, Sicilië, Malta en Corsica. We maakten een top 5 van cruises van verschillende rederijen als Holland America Line, MSC en Sebourn die de Middellandse Zee in hun cruiseprogramma hebben.

Seabourn

De Sojourn van Seabourn vaart in het westen van het Middellandse Zeegebied met een aantrekkelijke mix van 7-, 10- en 11-daagse cruises tussen Rome en Barcelona. De Seabourn Sojourn zet koers naar typische mediterrane steden en havens langs de Spaanse en Franse Rivièra, de spectaculaire Amalfikust in Italië en charmante en idyllische eilanden zoals Sicilië, Malta, Corsica en Sardinië.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij CruiseOnline, Sunweb, Cruise Travel, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Lees ook: tips voor cruises


Cruiserederij Star Clippers

Met de Royal Clipper is het heerlijk cruisen in het Middellandse Zeegebied tussen Italië en Kroatië. Star Clippers  is eigenaar van drie van de grootste nog varende zeilschepen ter wereld. En als we schrijven ‘zeilcruises’ dan bedoelen we ook echt zeilcruises, want ongeveer tachtig procent van de vaartijd wordt op de zeilen gevaren.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.


Royal Caribean International

In de zomer van 2015 krijgt het populaire Middellandse Zeegebied er een tijdelijke vakantiebestemming bij. Vanaf 24 mei 2015 is Barcelona de toegangspoort tot deze nieuwe bestemming. Het varende land heet Allure of the Seas®. Van 24 mei tot 18 oktober 2015 kunnen wekelijks 5.400 ontdekkingsreizigers toegang krijgen tot deze nieuwe bestemming. Tijdens de achtdaagse zeereis die ze wekelijks vanaf Barcelona gaat maken, begroet de Allure of the Seas bijna dagelijks nieuwe buurlanden. De tijdelijke bewoners maken o.a. kennis met Palma de Mallorca, de Provence en de Italiaanse havenstad La Spezia, die toegang geeft tot Florence en Pisa. Ook de toppers uit de klassieke wereld, Rome en Napels, maken zich ook klaar voor de ontmoeting met de 21ste eeuw.

Boek hier je cruise met de Allure of the Seas


Holland America Line

Van april tot en met oktober 2014 vaart het ms Noordam tussen Civitavecchia (Rome, Italië) en Barcelona (Spanje) of Venetië (Italië). De 11-daagse routes voorzien in een combinatie van bezoeken aan Spanje, Frankrijk, Italië, Malta, Monaco, Tunesië, Griekenland, Kroatië, Montenegro en Turkije. Wil je een nog langere vakantie dan kun je twee of drie cruises combineren tot een 22- of 33-daagse ‘Collectors’ Voyage’.  Ook te boeken is het ms Koningsdam, het nieuwste schip van de Holland America Line. Aan boord van de schepen van Holland America Line staat culinair genieten hoog in het vaandel. Ook de restaurants op het nieuwe ms Koningsdam staan garant voor culinaire hoogstandjes.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.


MSC Cruises

Een MSC Grand Tour is een unieke manier om in 15, 22 of 29 dagen (14, 21 of 28 nachten) elke hoek van de Middellandse Zee te ontdekken. Wat dacht je van een uitgebreide mediterrane route door Italië, Griekenland, Turkije en Kroatië in het oosten, en Tunesië, Spanje en Frankrijk in het westen. Stap aan boord, geniet van alle aanwezige faciliteiten op de cruiseschepen van MSC Cruises en ontdek met je varende hotelkamer de mooiste plekjes in het zuiden van Europa. Samen met je vriendin op pad? Boek een vriendinnencruise!

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.