MSC Cruises bestelt vijfde schip van Meraviglia-klasse

Geplaatst door Redactie op 18 juni 2018 om 11:21 in de categorie Cruise nieuws

MSC Cruises en de Franse scheepsbouwer STX France hebben een contract ondertekend voor de bouw van het vijfde MSC cruiseschip in de Meraviglia-klasse. Het nieuwe schip wordt in 2023 opgeleverd. Het nieuwe schip, dat nog geen naam heeft gekregen, is het derde MSC-schip dat gelijktijdig op de werf in Saint Nazaire gebouwd wordt.

Artist impression van de nieuwe World Class schepen van MSC © MSC Cruises

Artist impression van de nieuwe World Class schepen van MSC © MSC Cruises

De ondertekening van de order vondt plaats tijdens het snijden van het eerste staal voor de MSC Virtuosa. Dat is het vierde schip in de Meraviglia-klasse. Het snijden van het eerste staal voor een nieuw schip is een belangrijke ceremonie in de scheepsbouw. Decruisegids.nl voer al mee op de MSC Meraviglia. Bekijk onze reisreportage over de MSC Meraviglia.

Muntceremonie MSC Grandiosa

Op diezelfde dag vond op dezelfde scheepswerf de muntceremonie plaats van de MSC Grandiosa. Ook dat is een mijlpaal bij de bouw van een schip. De muntceremonie vindt plaats in een vroeg stadium van de bouw. De traditie schrijft voor dat twee werknemers, die reeds lange tijd in dienst zijn, namens de scheepswerf en de reder fungeren als beschermvrouwe voor de ceremonie. Het plaatsen van twee munten in de kiel van het schip staat voor zegen en geluk. Bij andere rederijen worden munten aan de voorste mast gelast. MSC Grandiosa wordt in november 2019 in Hamburg gedoopt. Het schip krijgt een nog groter promenadedek dan op de andere Meraviglia-schepen het geval is.

Floating-out MSC Bellissima

De derde ceremonie van die dag was de floating-out van de MSC Bellissima. Bij een floating-out loopt het droogdok vol water en maakt een nieuw schip voor het eerst contact met water. Volgens de traditie wordt dat eerste water opgevangen in een fles en bewaard. De MSC Belissima wordt nu verder afgebouwd en wordt op 2 maart 2019 gedoopt in het Engelse Southampton.

MSC Bellissima is het eerste schip met de eerste digitale persoonlijke cruise-assistent, genaamd Zoë, als een nieuw kenmerk van MSC for Me, het digitale innovatieprogramma van MSC Cruises.

Het vijfde schip van de Meraviglia-klasse vergt een investering van 900 miljoen euro. Dat bedrag komt bovenop de 10,5 miljard euro die gemoeid is met een tienjarig investeringsplan van MSC Cruises. Het nieuwe schip gaat varen op vloeibaar aardgas (LNG) dat minder belastend is voor het milieu. Ook krijgt het schip een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem dat voldoet aan de strengste wettelijke normen ter wereld.

Daarnaast heeft MSC nog plannen voor de bouw van vier supergrote schepen in de nieuwe World-klasse. Meer cruisenieuws over MSC Cruises. Kijk voor aanbiedingen van MSC Cruises bij Dreamlines, CruiseReizen.nl, CruisewinkelCruisetravel, Zeetours en Stip Reizen.

MSC Cruises bestelt vijfde schip van Meraviglia-klasse
3 (60%) 2 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.