Shadow

Ontdek de wereld met de wereldcruise van MSC Cruises in 2023, 2024 en 2025

De MSC Poesia en MSC Magnifica zijn 5 januari 2023 vertrokken op een wereldcruise van MSC Cruises. Het zijn de eerste wereldcruises van MSC Cruises na de coronapandemie. Het is nog mogelijk om deeltrajecten van deze MSC-wereldcruises te boeken. Of boek alvast voor de MSC wereldcruise van 2024 en 2025.

De MSC Poesia (links) en de MSC Magnifica (voorgrond) liggen klaar voor vertrek van de MSC wereldcruise 2023. © MSC Cruises
De MSC Poesia (links) en de MSC Magnifica (voorgrond) liggen klaar voor vertrek van de MSC wereldcruise 2023. © MSC Cruises

Dat twee cruiseschepen van MSC Cruises tegelijkertijd aan een wereldcruise beginnen is absoluut bijzonder, maar heeft alles te maken met de nasleep van de coronapandemie. De wereldcruise van MSC Cruises van 2022 moest namelijk geannuleerd worden vanwege de coronabeperkingen die her en der op de wereld nog golden. Deze hele wereldcruise van MSC Cruises is doorgeschoven naar 2023. Tegelijkertijd konden cruiseliefhebbers de wereldcruise van 2023 boeken. En zo krijg je dus twee cruiseschepen vol voor een wereldcruise. In totaal hebben meer dan 5000 passagiers de wereldcruise of een deel van het traject geboekt.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De MSC Magnifica en de MSC Poesia voeren het eerste deel van hun cruises samen, maar namen aan de rand van de Middellandse Zee afscheid van elkaar om vervolgens via verschillende routes rond de wereld te varen. De wereldcruise van de MSC Magnifica duurt 119 dagen. Met de MSC Poesia ben je na 117 dagen weer op het beginpunt. Bekijk of schrijf een cruise review van de MSC Magnifica.

Wereldcruise van MSC Cruises 2023 en 2024 boeken

Je kunt trouwens nog steeds delen van het traject van de wereldcruise 2023 boeken. Ook zijn er nog hutten beschikbaar voor de MSC Wereldcruise 2024 die in januari 2024 van start gaat en een prachtige, gloednieuwe route biedt die 52 fantastische bestemmingen in 31 verschillende landen omvat. Deze wereldcruise voert door de Middellandse Zee en de Rode Zee, Zuid-Amerika, de Caraïben, de VS & Canada, waarna wordt teruggekeerd naar Europa via Groenland en IJsland. Ook bij de MSC wereldcruise 2024 kun je delen van de wereldcruise meevaren, met een minimum van 25 nachten.

Nieuwe routes MSC Wereldcruise 2025

Half februari 2023 heeft MSC Cruises ook de boekingen geopend voor de MSC Wereldcruise 2025. Die wordt eveneens met de MSC Magnifica gemaakt, maar dan wel volgens een andere route dan de wereldcruise van 2024. De wereldcruise van 2025 is echt een rondje om de wereld dat 116 nachten duurt. Passagiers kunnen in Europa inschepen in Civitavecchia/Rome, Genua, Marseille en Barcelona (op respectievelijk 4, 5, 6 en 7 januari 2025).

Tijdens de wereldcruise van MSC Cruises in 2025 doet de MSC Magnifica 50 bestemmingen in 21 landen aan. In zeven havens blijft het schip ‘s nachts aangemeerd. Daardoor heb je meer tijd om van de bestemming te genieten. De Magnifica vaart ook naar 22 bestemmingen die nooit eerder werden aangedaan tijdens een MSC World Cruise.

De route van de wereldcruise van MSC Cruises in 2025

De drie maanden durende reis brengt de cruisegasten naar vijf continenten, terwijl het schip drie van de grootste oceanen ter wereld oversteekt en meer dan 30.000 zeemijlen aflegt. Vanuit Barcelona vaart de MSC Magnifica naar Casablanca in Marokko en dan naar Mindelo, de hoofdstad van Kaap Verdië. De wereldcruise gaat dan verder via een transatlantische oversteek naar Zuid-Amerika. De Magnifica vaart in tien dagen langs Zuid-Amerika en doet onder meer Rio de Janeiro, Buenos Aires en Valparaiso (Chili). Ook op het programma staan een bezoek aan de Falklandeilanden en aan het meest zuidelijke punt van het continent – Ushuaia.

Vervolgens steekt het schip de Zuidelijke Grote Oceaan over voor een bijna twee weken durende tocht met bezoekjes aan diverse tropische eilanden – het wereldberoemde Paaseiland (Chili), Moorea (Frans-Polynesië) en Aitutaki en Rarotonga, die deel uitmaken van de Cookeilanden. Daarna zet de Magnifica koers naar Nieuw-Zeeland. In acht dagen bezoeken gasten de steden Auckland, Tauranga, Napier, Christchurch en Dunedin, gevolgd door een bijzondere tocht door de Milford Sound-fjord in het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Cruisen naar Australië

Daarna wordt koers gezet naar Sydney, Australië en wordt een cruise van 19 dagen langs de zuid- en westkust van Australië gemaakt. Er staan bezoeken gepland aan onder meer Melbourne, Adelaide, Penneshaw, Albany, Perth en Broome.

Via Benoa op Bali en Singapore, Port Klang en Penang in Maleisië en Phuket in Thailand, Colombo in Sri Lanka koerst de MSC Magnifica naar Aqaba in Jordanië, Sharm El-Sheik aan de Rode Zee in Egypte, en via het Suez-Kanaal naar Alexandrië. Het Italiaanse Genua is de eindbestemming van de wereldcruise van MSC Cruises in 2025.

Lokale gerechten proeven tijdens de wereldcruise van MSC Cruises

Tijdens de wereldcruise 2023 kunnen passagiers niet alleen tal van bijzondere bestemmingen bezoeken, maar er ook letterlijk van proeven. Bekroonde chefs uit diverse delen van de wereld komen op diverse momenten aan boord om complete drie- of vier gangenmenu’s te bereiden die elk het allerbeste van hun lokale keuken laten zien.

MSC Magnifica MSC Aurea Spa
MSC Aurea Spa op de MSC Magnifica © Ivan Sarfatti

Ook heeft MSC Cruises een speciaal programma samengesteld met tal van uiteenlopende activiteiten, variërend van ijsbeeldhouwen tot champagne proeven, een breed scala aan gastlezingen over gespecialiseerde onderwerpen, meer dan 30 verschillende grootschalige shows, gastoptredens plus danslessen, taalklassen en nog veel meer.

De exclusieve voordelen van de wereldcruise van MSC

– Exclusieve en ongeëvenaarde ervaringen aan land: MSC Cruises gaat verder in haar belofte om authentieke ervaringen aan land aan te bieden die voldoen aan ieders wens. Bijvoorbeeld snorkelen in de lagune van Moorea en een tour door Nga Bay Nationaal Park. Reizigers kunnen de lokale cultuur te ervaren en vijftien gratis excursies maken

-Met een gemiddelde aanlegtijd van 13 uur per haven hebben reizigers meer dan genoeg tijd om iedere bestemming optimaal te leren kennen en te kunnen genieten van de lokale cultuur en activiteiten.

-Op populaire bestemmingen met een breed scala aan activiteiten heeft MSC Cruises extra tijd ingepland.

Wereldcruise 2024 met de MSC Poesia

De MSC Poesia vertrekt 5 januari 2024 voor een wereldcruise van 121 dagen. Onderweg doen cruisereizigers 52 bestemmingen i 31 landen aan. De wereldcruise van MSC Cruises gaat in 2024 via de Middellandse Zee, door het Suezkanaal en de Rode Zee rond Afrika. Daarna maakt de MSC Poesia een transatlantische oversteek naar Brazilië, het Caribisch gebied, de Verenigde Staten en Canada. Via Groenland en IJsland keert het schip terug naar Europa.

Op wereldcruise met de MSC Magnifica

De MSC Magnifica is gebouwd in 2010 en biedt plaats aan 2518 gasten en 1038 bemanningsleden. Het heeft volgens MSC Cruises de hoogste ratio balkonhutten, service van hoge kwaliteit, authentieke eetgelegenheden waaronder vier restaurants en 11 bars en een breed scala aan entertainment en recreatieve activiteiten. Van gastronomische restaurants waar gerechten met verse ingrediënten worden geserveerd tot entertainment van wereldklasse met inbegrip van een casino, een panoramische discotheek, een 4D-bioscoop en nog veel meer. Cruisepassagiers zullen de aandacht voor ieder detail voelen, het handelsmerk van MSC Cruises.

Hoewel er tal van activiteiten op zee zijn kunnen reizigers er ook voor kiezen om te ontsnappen naar een van de vele paradijzen aan boord. Zoals de MSC Aurea Spa met traditionele Balinese massages die nergens anders op zee gevonden kunnen worden, met daarnaast ook een sauna, Turks stoombad en een speciale kamer voor schoonheidsbehandelingen en thalassotherapie.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.