Shadow

De wereldcruise van MSC Cruises in 2025 en 2026: ontdek de wereld

De MSC Magnifica verzorgt in 2025 een wereldcruise van MSC Cruises van 116 dagen. Of boek alvast voor de MSC wereldcruise van 2026. Die wordt ook gemaakt met de MSC Magnifica en duurt 119 dagen.

Laatst gewijzigd: 28 maart 2024.

Nieuwe routes MSC Wereldcruise 2025

De MSC Magnifica maakt in 2025 en 2026 de wereldcruise van MSC Cruises © MSC Cruises
De MSC Magnifica De MSC Magnifica maakt in 2025 en 2026 de wereldcruise van MSC Cruises © MSC Cruises

IMSC Cruises heeft de boekingen geopend voor de MSC Wereldcruise 2025. Die wordt met de MSC Magnifica gemaakt, maar dan wel volgens een andere route dan de wereldcruise van 2024. De wereldcruise van 2025 is echt een rondje om de wereld dat 116 nachten duurt. Passagiers kunnen in Europa inschepen in Civitavecchia/Rome, Genua, Marseille en Barcelona (op respectievelijk 4, 5, 6 en 7 januari 2025). Bekijk of schrijf een cruise review van de MSC Magnifica.

Tijdens de wereldcruise van MSC Cruises in 2025 doet de MSC Magnifica 50 bestemmingen in 21 landen aan. In zeven havens blijft het schip ‘s nachts aangemeerd. Daardoor heb je meer tijd om van de bestemming te genieten. De Magnifica vaart ook naar 22 bestemmingen die nooit eerder werden aangedaan tijdens een MSC World Cruise.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De route van de wereldcruise van MSC Cruises in 2025

De drie maanden durende reis brengt de cruisegasten naar vijf continenten, terwijl het schip drie van de grootste oceanen ter wereld oversteekt en meer dan 30.000 zeemijlen aflegt. Vanuit Barcelona vaart de MSC Magnifica naar Casablanca in Marokko en dan naar Mindelo, de hoofdstad van Kaap Verdië. De wereldcruise gaat dan verder via een transatlantische oversteek naar Zuid-Amerika. De Magnifica vaart in tien dagen langs Zuid-Amerika en doet onder meer Rio de Janeiro, Buenos Aires en Valparaiso (Chili). Ook op het programma staan een bezoek aan de Falklandeilanden en aan het meest zuidelijke punt van het continent – Ushuaia.

Vervolgens steekt het schip de Zuidelijke Grote Oceaan over voor een bijna twee weken durende tocht met bezoekjes aan diverse tropische eilanden – Tahiti, het wereldberoemde Paaseiland (Chili), Moorea (Frans-Polynesië) en Aitutaki en Rarotonga, die deel uitmaken van de Cookeilanden. Daarna zet de Magnifica koers naar Nieuw-Zeeland. In acht dagen bezoeken gasten de steden Auckland, Tauranga, Napier, Christchurch en Dunedin, gevolgd door een bijzondere tocht door de Milford Sound-fjord in het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Cruisen naar Australië

Daarna wordt koers gezet naar Sydney, Australië en wordt een cruise van 19 dagen langs de zuid- en westkust van Australië gemaakt. Er staan bezoeken gepland aan onder meer Melbourne, Adelaide, Penneshaw, Albany, Perth en Broome.

Via Benoa op Bali en Singapore, Port Klang en Penang in Maleisië en Phuket in Thailand, Colombo in Sri Lanka koerst de MSC Magnifica naar Aqaba in Jordanië, Sharm El-Sheik aan de Rode Zee in Egypte, en via het Suez-Kanaal naar Alexandrië. Het Italiaanse Genua is de eindbestemming van de wereldcruise van MSC Cruises in 2025.

Tijdens de MSC Wereldcruise van 2025 zijn vijftien excursies inbegrepen. Je kunt ook voor of tijdens de reis extra excursies boeken. Bij het tarief zijn ook Dine & Drink Pakket en 30% korting op waspakketten. Leden van de MSC Voyagers Club profiteren van 5% korting en driedubbele lidmaatschapspunten voor de geselecteerde Beleving op het moment van boeken.

Lokale gerechten proeven tijdens de wereldcruise van MSC Cruises

MSC Magnifica MSC Aurea Spa
MSC Aurea Spa op de MSC Magnifica © Ivan Sarfatti

Tijdens de wereldcruise 2025 kunnen passagiers niet alleen tal van bijzondere bestemmingen bezoeken, maar er ook letterlijk van proeven. Bekroonde chefs uit diverse delen van de wereld komen op diverse momenten aan boord om complete drie- of vier gangenmenu’s te bereiden die elk het allerbeste van hun lokale keuken laten zien.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Ook heeft MSC Cruises een speciaal programma samengesteld met tal van uiteenlopende activiteiten, variërend van ijsbeeldhouwen tot champagne proeven, een breed scala aan gastlezingen over gespecialiseerde onderwerpen, meer dan 30 verschillende grootschalige shows, gastoptredens plus danslessen, taalklassen en nog veel meer.

De route van de wereldcruise van MSC Cruises in 2026

Inmiddels kun je ook al de MSC Wereldcruise van 2026 boeken. Ook deze wereldcruise van MSC Cruises wordt gemaakt met de MSC Magnifica.

Deze cruise duurt 119 dagen en doet 47 bestemmingen in 32 landen aan. Door overnachtingen in San Francisco, Honolulu, Auckland, Sydney, Manilla, Tokio en Dubai hebben passagiers extra tijd om die bestemmingen te ervaren. Inschepen voor deze wereldcruise kan in vier Europese havens: Civitavecchia voor Rome, Genua (Italië), Marseille (Frankrijk) en Barcelona (Spanje) op respectievelijk 4, 5, 6 en 7 januari 2026. Na Spanje en Portugal vaart de MSC Magnifica naar Portugal en Madeira, door het Caribisch Gebied (met onder andere stops in Willemstad op Curaçao en Kralendijk op Bonaire), Costa Rica, een doorsteek door het Panamakanaal, Mexico, verschillende steden aan de westkust van de Verenigde Staten, Hawaii naar Nieuw-Zeeland en Australië.

Daarna vaart de MSC Magnifica door naar de Filippijnen, Shanghai, Zuid-Korea, Vietnam, Sri Lanka, Dubai, Oman, Jordanië en via het Suez Kanaal gaat de cruise naar Kreta en Genua.

De exclusieve voordelen van de wereldcruise van MSC

– Exclusieve en ongeëvenaarde ervaringen aan land: MSC Cruises gaat verder in haar belofte om authentieke ervaringen aan land aan te bieden die voldoen aan ieders wens. Bijvoorbeeld snorkelen in de lagune van Moorea en een tour door Nga Bay Nationaal Park. Reizigers kunnen de lokale cultuur te ervaren en vijftien gratis excursies maken

-Met een gemiddelde aanlegtijd van 13 uur per haven hebben reizigers meer dan genoeg tijd om iedere bestemming optimaal te leren kennen en te kunnen genieten van de lokale cultuur en activiteiten.

-Op populaire bestemmingen met een breed scala aan activiteiten heeft MSC Cruises extra tijd ingepland.

Bij de wereldcruise in 2026 zijn 15 excursies aan land, een diner- en drankpakket en 30 procent korting op de wasservice inbegrepen.

Op wereldcruise met de MSC Magnifica

De MSC Magnifica is gebouwd in 2010 en biedt plaats aan 2518 gasten en 1038 bemanningsleden. Het heeft volgens MSC Cruises de hoogste ratio balkonhutten, service van hoge kwaliteit, authentieke eetgelegenheden waaronder vier restaurants en 11 bars en een breed scala aan entertainment en recreatieve activiteiten. Van gastronomische restaurants waar gerechten met verse ingrediënten worden geserveerd tot entertainment van wereldklasse met inbegrip van een casino, een panoramische discotheek, een 4D-bioscoop en nog veel meer.

Hoewel er tal van activiteiten op zee zijn kunnen reizigers er ook voor kiezen om te ontsnappen naar een van de vele paradijzen aan boord. Zoals de MSC Aurea Spa met traditionele Balinese massages die nergens anders op zee gevonden kunnen worden, met daarnaast ook een sauna, Turks stoombad en een speciale kamer voor schoonheidsbehandelingen en thalassotherapie.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.