Shadow

MSC Cruises maakt cruises in de Rode Zee in de winter van 2021-2022

MSC Cruises gaat in de winter van 2021-2022 cruises door de Rode Zee maken. Dat gebeurt met de MSC Magnifica en de splinternieuwe MSC Virtuosa. Bijzonder daarbij is dat de MSC Maginifica het Saoedische Jeddah als thuishaven krijgt.

Cruises in de Rode Zee met de MSC Magnifica en de MSC Virtuosa

De MSC Magnifica maakt in de winter van 2021-2022 cruises in de Rode Zee. © MSC Cruises
De MSC Magnifica maakt in de winter van 2021-2022 cruises in de Rode Zee. © MSC Cruises

De cruises door de Rode Zee zijn het gevolg van een samenwerking die MSC Cruises heeft gesloten met Cruise Saudi. Dat laatste bedrijf is volledig in handen van investeringsfondsen en wil de cruise-branche in Saudi Arabië ontwikkelen. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal MSC Magnifica haar thuishaven in Jeddah hebben. Jeddah is de grootste havenstad aan de Rode Zee en de grootste stad van de provincie Mekka. Het is commerciële centrum van Saoedi-Arabië en de op één na grootste haven in het Midden-Oosten met een historisch centrum dat is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. En het is de plek waar op 5 december 2021 de Formule 1 inaugurele Grand Prix van Saudi Arabië wordt gehouden. Bekijk of schrijf een cruiserecensie van de MSC Magnifica.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

8-daagse cruises in de Rode zee met de MSC Magnifica

Met achtdaagse cruises in de Rode Zee van november 2021 tot maart 2022, zal de MSC Magnifica een selectie van havens en bestemmingen in de regio en drie Saoedische havens aandoen, inclusief wekelijkse bezoeken aan de haven van AlWajh, de toegangspoort tot het UNESCO-werelderfgoed AlUla. Ook gaat de cruise naar Jordanië.

Cruises met de MSC Virtuosa in de Arabische Golf

De MSC Virtuosa maakt cruises in de Rode Zee © MSC
De MSC Virtuosa maakt cruises in de Rode Zee © MSC

Naast MSC Magnifica’s Rode Zee-cruises zal het vlaggenschip MSC Virtuosa haar winterprogramma voor 2021 in de Arabische Golf gaan varen. De Virtuosa maakt in de zomer van 2021 cruises rondom het Verenigd Koninkrijk en vaart daarna naar de Emiraten. Vanuit Dubai maakt het eerder aangekondigde cruises, maar de call in Bahrein wordt vervangen door een stop in Damman in Saoedi Arabië. Vanuit Damman kun je de AlAhsa-oase, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie, bezoeken. MSC Virtuosa zal van december 2021 tot en met maart 2022 elke week een bezoek brengen aan deze nieuwe opwindende bestemming. Bekijk of schrijf een beoordeling over de MSC Virtuosa.

Tijdens de cruises van 8 dagen staan de volgende cruisehavens aan de Rode Zee op het programma:

  • Jeddah is start- en eindpunt van de Rode Zee-cruises van de MSC Virtuosa. AlBalad, de oude stad van Jeddah, dateert uit de 7e eeuw, heeft prachtige gebouwen en een oude souk die een smeltkroes van culturen zijn en één van de UNESCO-werelderfgoedlocaties is die Saoedi-Arabië te bieden heeft.
  • Aqaba in Jordanië is uitgangspunt voor excursies naar de oude stad Petra. Aqaba zelf is een paradijs voor duikers en snorkelaars, maar heeft ook veel te bieden aan liefhebbers van geschiedenis en archeologie.
  • Het Egyptische Safaga aan de Rode Zee ligt op korte afstand van de Nijl en is de toegangspoort tot Luxor en het Dal der Koningen.
  • De kuststad AlWajh in Saoedi Arabië aan de Rode Zee was ooit als één van de centrale scheepvaarthavens van de regio. De verlaten oude binnenstad van Albalad heeft de oude Hejazi-architectuur gemaakt van koraal uit de Rode Zee. Het dient nu als een toegangspoort aan de kust naar AlUla, is de thuisbasis van de archeologische vindplaats Al-Hijr (Madain Salih), het culturele middelpunt van Saoedi-Arabië, de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie met meer dan 110 graven uitgehouwen uit gigantische rotsformaties en oude plaatsen die dateren tot het 1e millennium voor Christus.

Meer cruises naar Saudi Arabië en de Rode Zee

Cruise Saudi hoopt het aantal en de omvang van de cruiseschepen naar Saoudi Arabiïe te vergroten. MSC Cruises en Cruise Saudi verwachten in de winter van 2021/2022 in totaal maximaal 170.000 gasten aan boord van beide schepen. Ook inwoners van Saoudi Arabië zelf kunnen een cruise door de Rode Zee boeken. Om vlotte verbindingen voor internationale cruisepassagiers mogelijk te maken, worden de vertrek- en aankomsttijden van de nationale luchtvaartmaatschappij Saudia aangepast aan de vertrek- en aankomsttijden van de MSC Magnifica en MSC Virtuosa.

MSC Cruises heeft ervaring in het Midden Oosten met cruises naar Dubai en Oman.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.