Shadow

Meer cruises vanuit Rotterdam met Holland America Line

HAL ms RotterdamEr worden steeds meer cruises vanuit Nederland aangeboden. Nederlandse cruisegangers kunnen vanaf de zomer van 2014 met Holland America Line meer cruises maken vanuit Rotterdam en IJmuiden. Holland America Line biedt dan zeven cruises met de ms Prinsendam aan vanuit IJmuiden en de ms Rotterdam maakt veertien cruises vanuit Rotterdam.

Europese cruises vanuit IJmuiden

De cruises met de Prinsendam en de Rotterdam hebben een uiteenlopende duur en bestemming. Van mei tot en met augustus 2014 vaart het ms Prinsendam een reeks van 14-, 16- en 20-daagse cruises vanuit IJmuiden naar de Baltische staten, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Noordkaap en door het Noord-Oostzeekanaal. Naast stops in Kopenhagen (Denemarken), Dublin (Ierland), Stockholm (Zweden), Helsinki (Finland) en Warnemünde (Berlijn, Duitsland), brengt het schip ook bezoeken aan steden die niet tijdens typische cruiseroutes worden aangedaan zoals Riga (Letland) Killysbegs (Ierland) Eskifjordur (IJsland) Kalmar (Zweden) en Ny Alesund (Noorwegen).

Lees ook: Meer Holland America Line cruises vanuit Rotterdam in 2015

Europese cruises vanuit Rotterdam met Holland America Line

Van mei tot en met september 2014 maakt het ms Rotterdam rondreizen vanuit Rotterdam naar Noorwegen, de Baltische staten en het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse schip vaart twee verschillende 7-daagse routes rond Noorwegen, langs lokale havens die het gevarieerde landschap van de regio laten zien. Gasten die opzoek zijn naar een langere vakantie kunnen een 14-daagse cruise naar de Baltische staten maken, met overnachtingen in Sint Petersburg en Stockholm, of kiezen voor een uitgebreidere / langere cruise richting Noorwegen en de poolcirkel. Er is ook nog een reis die Noorwegen, Ierland en Schotland combineert.

Cruises vanaf Rotterdam naar Spanje

Holland America Line
Voor reizigers opzoek naar plezier en zon is een 14-daagse cruise met de ms Rotterdam naar Spanje en Portugal, met een overnachting in Lissabon en tussenstops in Spanje en Gibraltar, een aanrader.  In totaal biedt Holland America Line in 2014 maar liefst 105 Europese cruises aan.

Cruises vanuit Rotterdam naar Spanje en de Canarische Eilanden

Een ander hoogtepunt is de 17-nachten Canarische Eilanden cruise, aan boord van het ms Rotterdam, vertrekt vanuit Rotterdam op 21 december, op tijd om Kerstmis en Nieuwjaar aan boord te vieren. Het schip vaart zuidwaarts richting Funchal (Madeira) en Las Palmas (Canarische Eilanden) met een overnachting in Santa Cruz de Tenerife. Verdere stops in Casablanca (Marokko) Cadiz (Spanje) en Lissabon maken deze reis tot een ideale cruisevakantie.

Cruise vanuit Rotterdam naar Afrika met Holland America Line

Een topper in het cruiseaanbod van Holland America is een nieuwe 85 dagen durende cruise van Rotterdam rond het gehele Afrikaanse continent, waarbij het schip tweemaal de evenaar kruist en havens in meer dan 20 landen aandoet. Tijdens havenbezoeken waar overnacht wordt, hebben gasten extra tijd te besteden in Durban en Kaapstad (Zuid-Afrika) Walvisbaai (Namibië) en Lissabon (Portugal).

Cruises vanuit Nederland zijn populair

“Veel van onze Europese gasten willen een exotische cruise maken zonder dat ze moeten vliegen naar de vertrekhaven,” aldus Nico Bleichrodt, Senior Director of Sales North & Central Europe bij Holland America Line. “De diverse cruises vanuit Nederland bieden een verscheidenheid aan spannende ervaringen, variërend van een vakantie van een week tot bijna drie maanden, zo is er voor ieder wat wils.

Cruises Holland America Line boeken

Cruises van Holland America Line zijn te boeken bij onder meer Cruisetravel, TUI, Kuoni, en Stip Reizen.

Lokale cultuur bij Holland America Line

Op elke Europese reis brengt Holland America Line met het ‘On Location’ programma lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Nordic Jazz and Food Festival, Duits Bierfest met een live “oompah” band, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties, speciale tapas sail-away feesten en meer.

Meer berichten over Holland America Line.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.