Shadow

Cruises vanuit Nederland met Holland America Line naar Noorwegen en de Oostzee in 2022

Cruisemaatschappijen boden voor de coronacrises steeds meer cruises vanuit Nederland aan. En als 2022 het jaar van het herstel van de cruisemarkt wordt, kunnen Nederlandse cruisereizigers in de zomer van 2022 met Holland America Line weer meer cruises maken vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Europese cruises vanuit IJmuiden

Cruises vanuit Nederland met Holland America Line. Vaar met de Rotterdam en de Volendam naar Noorwegen en de Oostzee. © Decruisegids.nl/Nico van Dijk
Cruises vanuit Nederland met Holland America Line. Vaar met de Rotterdam en de Volendam naar Noorwegen en de Oostzee. © Decruisegids.nl/Nico van Dijk

Cruises vanuit Nederland met Holland America Line naar Noorwegen

Cruises van Holland America Line vanuit Nederland draaien in 2022 om de Volendam, maar vooral rond het nieuwe vlaggenschip de Rotterdam. Bekijk of schrijf een cruisereview over de Rotterdam. De andere HAL-schepen cruisen elders over de wereldzeeëm. De nieuwe Rotterdam wordt in het voorjaar van 2022 in de thuishaven Rotterdam gedoopt door prinses Margriet en blijft tot begin oktober 2022 cruises maken vanuit Nederland.

Cruises Holland America Line boeken

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Cruises vanuit Nederland met Holland America Line hebben vaak Noorwegen als bestemming en dat is in 2022 niet anders. In de zomer van 2022 heeft Holland America Line vanaf eind mei weer een groot aantal cruises van 7 nachten naar de Noorse fjorden in de aanbieding. De Vikingsaga’s van 7 nachten, zoals Holland America Line deze cruises noemt, worden gemaakt met het nieuwste cruiseschip van HAL.

Vertrek- en aankomsthaven is Amsterdam. Voor wie nog nooit een cruise heeft gemaakt, vormen deze cruises een mooie manier om eens kennis te maken met het cruisen. Een van de voordelen van cruises vanuit Nederland met Holland America Line is dat je in eigen land kunt inschepen. Dat scheelt weer een vliegticket naar een buitenlandse bestemming.

Verder maakt Holland America Line met de Rotterdam ook een aantal andere cruises naar Noorwegen onder de naam Noorse Legenden. Ook die cruises hebben hun vertrek en aankomst in Amsterdam, alleen de routes in Noorwegen zijn anders dan die van de Vikingsaga’s. Verder maakt de Rotterdam in de zomer vanuit Amsterdam cruises naar de Noordkaap waar je kunt genieten van de lange midzomernacht.

Let op: Ga je cruisen? Lees dan voor vertrek welke coronaregels je cruisemaatschappij hanteert. Zorg dat je op tijd een eventuele booster of pcr-test hebt geregeld.

Oostzee cruises van de Holland America Line met vertrek vanuit Nederland

In het voorjaar van 2022 heeft Holland America Line ook een aantal Oostzee cruises op het programma staan. Tijdens een Baltische Ontdekkingscruise vaar je in 14 nachten vanuit Amsterdam met het cruiseschip Volendam naar onder meer Tallinn, Sint Petersburg en Helsinki. De aankomsthaven is Rotterdam. Tijdens andere Oostzee-cruises kun je met de Rotterdam of de Volendam vanuit Amsterdam cruises maken door de Oostzee, langs de Noorse fjorden en naar de Noordkaap. Deze cruises variëren van 13 tot 28 nachten.

In augustus maakt de Rotterdam een cruise vanuit Amsterdam naar Noorwegen, IJsland en de Britse Eilanden.

Jubileumcruise 150-jarig bestaan Holland America Line

De meeste van deze cruises worden gevaren tot en met eind september. Op 2 oktober vertrekt de Rotterdam op een hele bijzondere cruise. Dan is het 150 jaar geleden dat de eerste Rotterdam als eerste schip van de pas opgerichte Holland America Line naar New York voer. De Rotterdam vertrekt dan op 2 oktober vanuit Amsterdam voor een cruise door de Oostzee om dan vanaf 15 oktober de historische transatlantische oversteek van destijds over te doen. Op 26 oktober 2022 komt de Rotterdam aan in New York, waarna de cruise op 30 oktober eindigt in Fort Lauderdale.

Lokale cultuur bij Holland America Line

Op elke Europese reis brengt Holland America Line met het ‘On Location’ programma lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Nordic Jazz and Food Festival, Duits Bierfest met een live “oompah” band, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties, speciale tapas sail-away feesten en meer.

Meer berichten over Holland America Line.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.