Shadow

Meer cruises met Holland America Line vanuit Nederland in 2016

Het maken van cruises met Holland America Line vanuit Nederland wordt in 2016 eenvoudiger. De cruisemaatschappij heeft dan maar liefst drie cruiseschepen met Nederland als thuishaven, waaronder het splinternieuwe MS Koningsdam. Dit schip verzorgt cruises vanuit Amsterdam, terwijl het ms Rotterdam uiteraard Rotterdam als thuishaven heeft. Het ms Prinsendam maakt cruises vanuit Ijmuiden.

Holland America Line Koningsdam

Dat werd dinsdag in Amsterdam bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Het is voor het eerst dat Holland America Line drie schepen heeft, die Nederland als thuishaven hebben en dat er vanuit alledrie de cruisehavens in Nederland gevaren wordt.

Cruisen met het ms Koningsdam vanuit Amsterdam naar Noord-Europa

Cruisen vanuit Nederland is populair, al was het maar omdat je je de kosten van een vliegticket naar een vertrekhaven elders in de wereld uitspaart. Het is dan ook niet vreemd dat er meer cruises met Holland America Line vanuit Nederland worden aangeboden. “We hebben geluisterd naar wat onze gasten willen voor het eerste zomerseizoen van het ms Koningsdam, en we hebben er fantastische routes van gemaakt naar de mooiste havens van Europa”, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line.

“Er zijn geen betere bestemmingen te bedenken voor ons nieuwste schip dan de Noorse fjorden, het prachtige St. Petersburg en het fascinerende IJsland. De reizen naar het Middellandse zeegebied die momenteel al boekbaar zijn, zijn zeer populair dus we raden onze gasten aan op tijd te boeken. ” Het ms Koningsdam, die plaats biedt aan 2650 passagiers, krijgt een extra Nederlands tintje. Aan boord komt een Grand Dutch Café waar onder meer poffertjes geserveerd worden.

De Koningsdam komt in februari 2016 in de vaart, maar cruises met de Koningsdam zijn nu al te boeken.

Cruises met de Koningsdam zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, TUI en Captain Cruise.

Cruisen met het ms Koningsdam naar Noord-Europa in 2016

Na de reeks van 7- en 12-daagse afvaarten in het Middellandse Zeegebied, vaart het ms Koningsdam (2.650 passagiers) vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer van 2016. Op weg naar Amsterdam maakt het schip een stop in Rotterdam, om ook hier de nieuwste aanwinst van de vloot te tonen. Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam 12 cruises naar Noorwegen, de Baltische staten en IJsland. De cruises met de Koningsdam zijn, evenals de andere Europa routes voor de zomer 2016, vanaf begin februari boekbaar.

Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam in juni, juli en augustus, afwisselende 7- en 14-daagse cruises naar Noorwegen met onder andere stops in Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo. Na het Noorwegen avontuur vervolgt het nieuwste Holland America Line schip haar weg naar de Britse eilanden voor een 14-daagse cruise via onder andere Newcastle (Engeland), Invergordon (Inverness, Schotland) en Akuruyri (IJsland).

Cruisen met de Koningsdam naar Spanje en Italië

Cruises met de Holland America Line vanuit Nederland naar Spanje en Italië zijn ook te boeken. Aan het einde van het seizoen vaart het ms Koningsdam van Amsterdam terug naar Civitavecchia. Tijdens deze 12-daagse cruise maakt het schip stops in onder andere Engeland, Gibraltar, Portugal en vier havens in Spanje. Op 24 oktober steekt het schip de Atlantische oceaan over voor de 14-daagse cruise naar Fort Lauderdale (Florida) met stops in onder andere Alicante, Malaga (Granada) en Huelva (Sevilla, Spanje) en Funchal (Madeira). Cruises maken met nieuwe schepen van andere cruisemaatschappijen? Lees dan onze artikelen over de Costa Diadema en de Aida Prima.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Cruises vanuit Nederland met ms Rotterdam en ms Prinsendam

Cruises met de Holland America Line worden in 2016 ook aangeboden vanuit de andere twee Nederlandse cruisehavens. In de zomer van 2016 maakt het ms Rotterdam negen rondreizen vanuit haar thuishaven Rotterdam, onder andere een 91-daagse Azië cruise, een 7-daagse Noorse Fjorden cruise en een 14-daagse cruise naar de Noordkaap. Het kleinste schip van de Nederlandse vloot, het ms Prinsendam, heeft IJmuiden als thuishaven en vaart zes rondreizen, variërend van 14 tot 20 dagen naar de Noordkaap, de Baltische staten en de fjorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.