Shadow

MSC Cruises naar China en Cuba

MSC cruises breidt haar routenetwerk uit met twee bijzondere bestemmingen: Shanghai in China en Cuba. De MSC-cruise naar China vertrekt in Rio de Janeiro.

De cruise van Brazilië naar China is een zogeheten Grand Voyage en duurt 61 dagen. De cruise naar China wordt gemaakt met de MSC Lirica (foto). Wie niet de hele route mee wil varen, kan ook voor een deel van de reis boeken. Het eerste deel van de cruise gaat naar Genua in Italië. Daarna vaart de Lirica naar Dubai in de Verenigde Arabische Emriaten om te eindigen in Shanghai.

MSC cruises naar Oman en Dubai met de MSC Lirica © MSC Cruises
MSC cruises naar Oman en Dubai met de MSC Lirica © MSC Cruises

MSC Cruises naar Cuba en Mexico

Eerder al werd bekend dat MSC Cruises met ingang van december 2015 cruises naar Cuba aanbiedt. Er worden in totaal zestien afvaarten met de MSC Opera gemaakt vanaf Havanna. De MSC Opera is geheel gerenoveerd. Tijdens deze achtdaagse cruise vaart de Opera naar Jamaica, Kaaiman eilanden, Mexico en ligt het schip tweeënhalve dag in de Cubaanse hoofdstad Havanna. De MSC Opera vertrekt 2 december uit Genua naar Havanna. Op 22 december 2015 beginnen de cruises vanaf Cuba.

Snorkelen met zeeschildpadden, wildwatervaren en ontspannen

Tijdens hun twee-en-een-half-daags verblijf in Havana kunnen de gasten het prachtige oude centrum van de stad verkennen de geschiedenis, cultuur en architectuur ontdekken. Een bezoek aan Havana is niet compleet zonder een wandeling langs de beroemde Malecón boulevard. Het eiland Cozumel op het Mexicaanse schiereiland Yucatan biedt de spectaculaire Maya-ruïnes van Tulum.

Tijdens de stop kunnen passagiers snorkelen met zeeschildpadden. In Montego Bay aan de noord-westelijke kust van Jamaica kunnen gasten gaan wildwatervaren in de Martha Brae rivier. Ook kun je een rondleiding over een oude plantage krijgen of alles leren over de geheimen van Rose Hall Great House – een fascinerende koloniale relikwie doordrenkt met geruchten en intriges. 

Op de Kaaimaneilanden kan men snorkelen in Stingray City, een catamaran cruise boeken naar de koraalriffen of gewoon ontspannen op de ongerepte witte Seven Mile Beach stranden. Ook deze cruises zijn inmiddels te boeken.

Op 12 april 2016 verlaat de MSC Opera de haven van Havanna en gaat het schip op weg naar Warnemünde in Duitsland waar het op 7 mei aankomt. Behalve MSC Cruises bieden ook Carnival, SeabournStar Clippers, Royal Caribbean en Regent Seven Seas cruises naar Cuba aan.

MSC Cruises boeken

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.