Shadow

MSC Seascape van MSC Cruises gedoopt in New York

MSC Seascape, het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, is op 7 december 2022 gedoopt in de Manhattan Cruise Terminal in New York. De MSC Seascape is gedoopt door Alexa Aponte-Vago, de dochter van Gianluigi Aponte, de oprichter van de MSC Group en nog steeds executive chairman.

Alexa Aponte-Vago, dochter van MSC-oprichter GianLuigi Aponte, doopte onder toeziend oog van kapitein Roberto Leotta de MSC Seascape. © MSC Cruises
Alexa Aponte-Vago, dochter van MSC-oprichter GianLuigi Aponte, doopte onder toeziend oog van kapitein Roberto Leotta de MSC Seascape. © MSC Cruises

De doop van de MSC Seascape komt amper een maand na de doop van de MSC World Europa. Inmiddels wordt op de scheepswerf in het Franse Saint Nazaire ook hard gewerkt aan het volgende MSC-schip, de MSC Euribia. Dat 22ste en nieuwste cruiseschip van MSC moet in juni 2023 in de vaart komen.

MSC Cruises heeft enkele jaren geleden een omvangrijk investeringsplan gelanceerd waarbij aan de lopende band nieuwe cruiseschepen worden gebouwd. De MSC Seascape is het 21ste schip van de MSC-vloot en daar blijft het dus niet bij. Even verderop op dezelfde scheepswerf in Saint Nazaire wordt ook gewerkt aan een zusterschip van de MSC World Europa, de MSC World America. Daarnaast heeft MSC een apart luxe cruisemerk opgericht: Explora Journeys. Die cruisemaatschappij vaart met kleinere luxe cruiseschepen. MSC Cruises is naar eigen zeggen inmiddels de tweede en snelst groeiende cruisemaatschappij ter wereld.

MSC Seascape tweede schip in de Seaside EVO-klasse

De MSC Seascape is het tweede schip in de Seaside EVO-klasse binnen de vloot van MSC Cruises en de vierde in de innovatieve Seaside-klasse. Met een vernieuwd entertainmentaanbod, de meest recente technologie en ontwerpelementen en alle favoriete kenmerken die de Seaside-klasse speciaal maken, zorgt de MSC Seascape ervoor dat gasten een unieke reis zullen beleven.

Lees ook meer over twee andere nieuwe schepen van MSC Cruises: MSC World Europa en MSC World America of bekijk of schrijf een cruise review over de MSC-schepen.

MSC cruises vanuit Amerika

Dat de MSC Seascape in New York werd gedoopt, is geen toeval. De Verenigde Staten zijn voor MSC Cruises, van oudsher sterk in de Middellandse Zee, een enorm belangrijke markt geworden. Daarom laat MSC Cruises ook cruiseschepen bouwen die speciaal op de Amerikaanse cruisemarkt zijn ingericht, zoals de MSC Seaview, de MSC Seashore, de MSC Seaside en de nieuwe MSC Seascape. Die schepen hebben veel buitenruimtes omdat ze bestemd zijn voor cruises in de warme wateren van het Caraïbisch Gebied. “Het opvallende ontwerp van het schip met bijna 13.000 m2 aan buitenruimte en een uitgestrekte promenade langs de waterkant, nodigt gasten uit om te genieten van hun reis naar het Caribisch gebied en even alles los te laten”, aldus Chief Executive Officer Gianni Onorato, bij de oplevering van de MSC Seascape op 17 november 2022.

Caraïbische cruises met de MSC Seascape

De MSC Seascape vertrok op 8 december uit New York naar haar nieuwe thuishaven Miami. Daar begint ze aan haar eerste seizoen van cruises naar het Caribisch gebied en de Bahama’s. Het nieuwe vlaggenschip voor de VS biedt twee vaarroutes aan:

 • Oostelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aan
 • Westelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica aan.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Omvang vloot van MSC Cruises: 21 schepen

MSC Seascape in gebruik genomen
MSC Seascape nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises bij de oplevering op 17 november 2022 ©PR MSC

Nieuwe horizonten op zee

De MSC Seascape biedt een ervaring die gasten echt verbindt met de zee door het prachtige design en de indrukwekkende buitenruimtes voor ontspanning, dineren en entertainment. Een aantal hoogtepunten:

 • Technologisch geavanceerde entertainmentopties aan boord, waaronder de ROBOTRON – een opwindende amusementsattractie die de adembenemende sensatie biedt van een achtbaan op zee in combinatie met een gepersonaliseerde muziekervaring met een DJ
 • Spectaculair entertainment, met zes fantasierijke nieuwe producties en 98 uur aan exclusief entertainment met interactieve elementen
 • 700 vierkante meter aan speciale kinderruimtes en geavanceerde amusementsopties, met nieuw ontworpen zones voor kinderen van 0 tot 17 jaar oud
 • 2.270 hutten, met keuze uit 12 verschillende soorten suites en hutten met balkon (waaronder de begeerde achtersuites op alle schepen in de Seaside-klasse)
 • 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om in de open lucht te eten en drinken
 • Zes zwembaden, waaronder een prachtige infinity pool op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan
 • De grootste en meest luxueuze MSC Yacht Club binnen de vloot van MSC Cruises, met een oppervlak van ongeveer 3.000 vierkante meter en een adembenemend uitzicht op de oceaan vanaf de voorzijde van het schip
 • Een uitgebreide, 1.772 meter lange promenade langs de waterkant die gasten dichter bij de oceaan brengt
 • Een spectaculaire Brug der Zuchten met glazen vloer op dek 16, die een unieke blik op de zee biedt

De nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie

Een greep uit de nieuwste technologiën

 • SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide tot wel 90 procent te verlagen door dit gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water.
 • Het hybride uitlaatgasreinigingssysteem van de MSC Seascape zal 98 procent van de zwaveloxide uit de emissies verwijderen.
 • Afvalwaterbehandelingssystemen met met zuiveringsnormen die hoger liggen dan die van de meeste afvalwaterbehandelingsinstallaties aan land.
 • Geavanceerde afvalbeheersystemen, door de Amerikaanse kustwacht goedgekeurde ballastwaterbehandelingssystemen,
 • Technologische systemen ter voorkoming van olieverlies uit machineruimten, en diverse effectieve verbeteringen op het gebied van de energie-efficiëntie – van warmteterugwinningssystemen tot energiebesparende led-verlichting.
 • Een beheersysteem voor onder het wateroppervlak geproduceerde geluiden om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen en isoleren.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.