Shadow

MSC Seascape is nieuwste schip van MSC Cruises

MSC Seascape, het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises is 17 november officieel in ontvangst genomen. Het is het grootste cruiseschip dat ooit in Italië werd gebouwd. ​ De oplevering vond plaats in aanwezigheid van reder Gianluigi Aponte, de oprichter en uitvoerend voorzitter van de MSC Group. Bij de ceremonie waren onder andere Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises en Pierroberto Folgiero, CEO van Fincantieri aanwezig.

MSC Seascape in gebruik genomen
MSC Seascape nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises ©PR MSC

Tijdens de ceremonie, een eerbetoon aan eeuwenoude maritieme tradities, overhandigde Cristiano Bazzara, directeur van de scheepswerf van Fincantieri, aan kapitein Roberto Leotta van de MSC Seascape een ampul . Daarin zat het water dat het eerst de romp van het schip raakte toen het eerder dit jaar te water werd gelaten.

Lees ook meer over twee andere nieuwe schepen van MSC Cruises: MSC World Europa en MSC World America

Omvang vloot van MSC Cruises: 21 schepen

Chief Executive Officer Gianni Onorato van MSC Cruises: “De MSC Seascape is het tweede schip dat we dit jaar in de vaart nemen, wat de omvang van onze moderne vloot op 21 schepen brengt. We zijn er trots op om dit tweede Seaside EVO-schip binnen onze vloot te verwelkomen. Dit completeert de innovatieve Seaside-klasse. De MSC Seascape wil gasten verbinden met de zee. Ze biedt een schat aan buitenruimtes zodat gasten kunnen genieten van het prachtige natuurschoon van de Caraïben, waar ze haar eerste seizoen zal doorbrengen. Het opvallende ontwerp van het schip met bijna 13.000 m2 aan buitenruimte en een uitgestrekte promenade langs de waterkant, nodigt gasten uit om te genieten van hun reis naar het Caribisch gebied en even alles los te laten.”

Doopceremonie en eerste reis naar de Caraïben

In aanwezigheid van tal van beroemdheden wordt op woensdag 7 december 2022 een doopceremonie gehouden die de kenmerkende Europese stijl en glamour van MSC Cruises naar de Big Apple brengt. Vanuit New York zet de MSC Seascape vervolgens koers naar Miami voor een eerste seizoen in de Caraïben. Het schip, met haar iconische design, grote buitenruimte en waslijst aan faciliteiten is bijzonder geschikt voor het warme en zonnige weer in de regio. De MSC Seascape is het tweede schip in de Seaside EVO-klasse binnen de vloot van MSC Cruises en de vierde in de innovatieve Seaside-klasse. Met een vernieuwd entertainmentaanbod, de meest recente technologie en ontwerpelementen en alle favoriete kenmerken die de Seaside-klasse speciaal maken, zorgt de MSC Seascape ervoor dat gasten een unieke reis zullen beleven.

Nieuwe horizonten op zee

De MSC Seascape biedt een ervaring die gasten echt verbindt met de zee door het prachtige design en de indrukwekkende buitenruimtes voor ontspanning, dineren en entertainment. Een aantal hoogtepunten:

 • Technologisch geavanceerde entertainmentopties aan boord, waaronder de ROBOTRON – een opwindende amusementsattractie die de adembenemende sensatie biedt van een achtbaan op zee in combinatie met een gepersonaliseerde muziekervaring met een DJ
 • Spectaculair entertainment, met zes fantasierijke nieuwe producties en 98 uur aan exclusief entertainment met interactieve elementen
 • 700 vierkante meter aan speciale kinderruimtes en geavanceerde amusementsopties, met nieuw ontworpen zones voor kinderen van 0 tot 17 jaar oud
 • 2.270 hutten, met keuze uit 12 verschillende soorten suites en hutten met balkon (waaronder de begeerde achtersuites op alle schepen in de Seaside-klasse)
 • 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om in de open lucht te eten en drinken
 • Zes zwembaden, waaronder een prachtige infinity pool op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan
 • De grootste en meest luxueuze MSC Yacht Club binnen de vloot van MSC Cruises, met een oppervlak van ongeveer 3.000 vierkante meter en een adembenemend uitzicht op de oceaan vanaf de voorzijde van het schip
 • Een uitgebreide, 1.772 meter lange promenade langs de waterkant die gasten dichter bij de oceaan brengt
 • Een spectaculaire Brug der Zuchten met glazen vloer op dek 16, die een unieke blik op de zee biedt

De MSC Seascape biedt twee verschillende cruises van 7 nachten in de Caraïben aan, met vertrek vanuit Miami:

 • Oostelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aan
 • Westelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica aan.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel, Sunweb, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie

Een greep uit de nieuwste technologiën

 • SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide tot wel 90 procent te verlagen door dit gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water.
 • Het hybride uitlaatgasreinigingssysteem van de MSC Seascape zal 98 procent van de zwaveloxide uit de emissies verwijderen.
 • Afvalwaterbehandelingssystemen met met zuiveringsnormen die hoger liggen dan die van de meeste afvalwaterbehandelingsinstallaties aan land.
 • Geavanceerde afvalbeheersystemen, door de Amerikaanse kustwacht goedgekeurde ballastwaterbehandelingssystemen,
 • Technologische systemen ter voorkoming van olieverlies uit machineruimten, en diverse effectieve verbeteringen op het gebied van de energie-efficiëntie – van warmteterugwinningssystemen tot energiebesparende led-verlichting.
 • Een beheersysteem voor onder het wateroppervlak geproduceerde geluiden om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen en isoleren.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.