Shadow

Vernieuwde MSC Sinfonia terug in de vaart

Na tien weken in droogdok gelegen te hebben is de MSC Sinfonia eind maart weer terug in de vaart gekomen. Het schip is verlengd en heeft onder meer nieuwe faciliteiten en meer balkonhutten gekregen.

De 'oude' MSC Sinfonia met daarachter het nieuwe middensegment © MSC Cruises
De ‘oude’ MSC Sinfonia met daarachter het nieuwe middensegment © MSC Cruises

De renovatie van de MSC Sinfonia begin in januari en maakt onderdeel uit van een complete renovatie van vier schepen van de MSC-vloot. Zusterschip MSC Armonia was het eerste schip dat in het kader van dit renovatieprogramma, het Renaissance-programma genaamd, onder handen werd genomen.

Eerst werd het schip in twee delen gezaagd, waarna er een nieuw segment van 24 meter lengte tussen werd geplaatst. De MSC Sinfonia heeft meer balkonhutten, meer openbare ruimtes, een ruimere keuze aan restaurants en nieuwe clubs voor met name jongere cruisepassagiers gekregen. Daarbij hoort ook een groot Waterspray Park met watervallen en waterglijbanen op het buitendek. Ook zijn er kinderspeelplekken uitgerust met Chicco- en Lego-speelgoed.

Cruises met de nieuwe MSC Sinfonia

De nieuwe MSC Sinfonia heeft voor haar eerste mini cruise koers gezet naar Ajaccio, Barcelona en Marseille voordat ze op 31 maart aan een serie Westelijke Middellandse Zee cruises met vertrek vanuit Genua zal beginnen. Deze cruises zullen de Canarische Eilanden, Madeira en het vasteland van Spanje en Portugal aan doen. Op 6 mei zal het schip Genua verlaten om koers te zetten naar Noord-Europa en hier diverse 8 dagen cruises gaan maken. Passagiers van MSC Sinfonia zullen de fjorden langs de Noorse kust of de Baltische juwelen Kopenhagen, Helsinki, Stockholm, St. Petersburg en Tallinn gaan ontdekken.

Na de MSC Sinfonia staan nieuwe schepen op de rol om het droogdok in te gaan. In april zal MSC Opera koers zetten naar het Fincantieri droogdok in Palermo om haar 10 weekse renovatie te ondergaan. Eind augustus zal ook MSC Lirica het Renaissance Programma ondergaan. De terugkeer van deze schepen staan respectievelijk gepland voor eind juni en eind oktober.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.