Shadow

Holland America Line maakt cruises in Griekenland in de zomer van 2021

Vanaf 15 augustus gaat Holland America Line cruises in Griekenland maken. Daarover is overeenstemming bereikt met de Griekse regering. De cruises in Griekenland van Holland America Line worden gemaakt met de Eurodam en starten 15 augustus. Behalve cruises naar Griekenland maakt Holland America Line ook cruises naar Israël, Albanië en Montenegro.

Veel cruises in Griekenland in de zomer van 2021

De Eurodam van Holland Amercia Line maakt in de zomer van 2021 cruises in Griekenland © Holland America Line
De Eurodam van Holland Amercia Line maakt in de zomer van 2021 cruises in Griekenland © Holland America Line

Met de cruises in Griekenland voegt Holland America Line zich in een inmiddels lange rij van cruisemaatschappijen die deze zomer cruises naar de Griekse eilanden maken. MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Costa Cruises, Aida Cruises, Seabourn Cruise Line, Azamara, allemaal hebben ze cruises in Griekenland gepland. Dat komt mede doordat de Griekse regering al in een vroeg stadium de grenzen opende voor buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn of een negatieve pcr-test kunnen laten zien.

Cruisen met volledig gevaccineerde passagiers

De cruisemaatschappijen gaan een stapje verder en cruisen alleen met volledig gevaccineerde passagiers. Dat geldt ook voor Holland America Line. Wie mee wil op een van de vier afvaarten met de Eurodam moet z’n laatste vaccinatie minstens 14 dagen voor vertrek hebben gehad. Boeken voor de Holland America Line cruises in Griekenland kan sinds 6 mei 2021.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Lees ook alles over de Have it All-premium-pakketten van Holland America Line.

Cruise naar Griekenland en Israël

Wie al volledig gevaccineerd is, kan kiezen uit vier cruises met de Eurodam, die allemaal vertrekken vanuit Pireaus, de grootste cruisehaven van Athene. De cruise ‘Idyllische Griekse eilanden’ met vertrek op 15 en 29 augustus, omvat Kotor in Montenegro, plus de Griekse eilanden Kékira (Corfu), Thíra / Santorini en Mykonos. De cruise ‘Ancient Wonders’ vertrekt op 22 augustus naar Haifa in Israël, evenals Náfplion, Mykonos en Rhodos in Griekenland. Beide opties kunnen worden gecombineerd tot een langere, back-to-back 14-daagse Collectors ‘Voyage.

Op 5 september vertrekt de Eurodam uit Piraeus naar Venetië, Italië, met aanleghavens in Mykonos, Katakolon (Olympia) en Kreta (Chania), Griekenland en Sarandë in Zuid-Albanië. De komende weken worden extra Middellandse-Zee-cruises aan boord van Eurodam tot en met de herfst bekend gemaakt. Deze cruises omvatten havens in Italië en Griekenland. Aansluitend keert de Eurodam terug naar de Verenigde Staten om half november aan haar Caribische cruises te beginnen.

Entertainment op de Eurodam

Tijdens deze cruises in Griekenland gelden de veiligheids- en hygiëneprotocollen die Holland America Line heeft opgesteld. Dineren is mogelijk in alle restaurants en op speciale locaties zoals via roomservice. Het entertainment op de Eurodam wordt gepresenteerd in de belangrijkste showlounge aan boord en er is livemuziek in Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club, Billboard Onboard en Rolling Stone Rock Room. Griekenland en zijn cultuur worden aan boord gepresenteerd door een combinatie aan boeiende activiteiten zoals onder meer lokale culinaire demonstraties van port-to-table en EXC Talks. Om fysieke afstanden mogelijk te maken, kunnen extra uitvoeringen aan het programma worden toegevoegd.

Geannuleerde cruises

Het inzetten van de Eurodam op de cruises in Griekenland betekent wel dat de cruises van de Eurodam tussen Seattle en Alaska worden overgenomen door de Nieuw Amsterdam. Tegelijkertijd zijn Europese cruises die van 1 juli tot en met 25 juli op de Volendam en van 1 juli tot en met 31 augustus op Westerdam vertrekken, geannuleerd.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.