Ryndam wordt naam van nieuw schip Holland America Line

Geplaatst door Redactie op 8 april 2019 om 19:03 in de categorie Cruise nieuws

Ryndam wordt de naam van het nieuwste schip van Holland America Line. Het wordt het derde schip van de Pinnacle-klasse en het vierde schip van de Holland America Line dat de naam Ryndam krijgt.

Artist impression van de Ryndam, het nieuwe, in aanbouw zijnde schip van Holland America Line. © HAL/Aviareps

Artist impression van de Ryndam, het nieuwe, in aanbouw zijnde schip van Holland America Line. © HAL

Holland America Line is met een verleden van 145 jaar een cruiserederij met tradities. En dat betekent dat er vaak teruggegrepen wordt op het roemruchte verleden van de cruisemaatschappij. Eerder al werd de Nieuw-Statendam vernoemd naar enkele eerdere schepen met die naam. En natuurlijk kent iedereen de naam Rotterdam die van diverse HAL-schepen de boeg sierde.

En nu krijgt dus voor de vierde keer in de geschiedenis van de Holland America Line een schip de naam Ryndam. Het eerste staal van het nieuwe schip is op 13 maart 2019 gesneden. De Ryndam wordt gebouwd op de Fincantieri scheepswerf in Marghera, Italië. Dit wordt het 17e schip dat de Italiaanse scheepbouwer voor Holland America Line maakt. In mei 2021 komt de Ryndam in de vaart. Lees meer over alle schepen van de Holland America Line en de rederij. En lees ook wat voor soort cruises Holland America Line aanbiedt.

De Ryndam wordt vergelijkbaar met de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam. Het schip krijgt een gewicht van 99.500 ton en plek voor 2.662 cruisepassagiers. Als derde schip in de Pinnacle-serie beschikt de Ryndam over verbeterde Pinnacle-klasse voorzieningen en innovaties. Samen met de typische Holland America Line kenmerken zorgt dit ervoor dat de rederij in de top van de industrie behoort wat betreft aantal terugkerende gasten.
Cruises van Holland America Line zijn te boeken bij onder meer Holland Cruise Center, Kras, Kras, Cruisereizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Holland America Line’s historische Ryndam schepen

De eerste Ryndam maakte deel uit van de Holland America Line vloot van 1901 tot 1929. Het schip heette toen Rijndam en werd tijdens de Eerste Wereldoorlog in juni 1917 samen met nog negen andere HAL-schepen door de Amerikaanse overheid geconfisqueerd. Het ging varen onder Amerikaanse vlag, kreeg een Amerikaanse bemanning en werd ingezet als troepentransportschip. Ook werd het schip omgedoopt tot het Engels klinkende Ryndam.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het schip, ook toen het nog onder Nederlandse vlag voer, een paar keer flink beschadigd en bijna vergaan, zo blijkt uit archieven van de Vereniging De Lijn. In 1919 werd de Ryndam weer teruggegeven aan de Holland America Line en weer tot passagiersschip omgebouwd. voordat in 1923 over werd gegaan op de Engelse spelling. In 1927 werd de Ryndam het eerste schip dat een wereldcruise maakte. Het was voor deze reis gecharterd als een drijvende school op zee. Een jaar later werd het schip naar een Nederlandse sloopwerf gebracht. De tweede Ryndam diende tussen 1951 en 1973 en de derde van 1993 tot 2015. Hierna werd het schip overgedragen aan zustermerk P&O Australia en ging zij verder onder de naam Pacific Aria.

De bekendmaking van de naam van het nieuwe HAL-schip vond plaats tijdens de Seatrade Cruise Global-conferentie in Miami. HAL-topman Orlando Ashford deed de bekendmaking tijdens een perspresentatie aan boord van de Nieuw-Statendam die in Port Everglades lag afgemeerd.

Meer nieuws over Holland America Line.

Ryndam wordt naam van nieuw schip Holland America Line
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.