Shadow

Cruise met Norwegian Cruise Line vanuit Amsterdam

Meer Europa dan ooit tevoren: Norwegian Cruise Line presenteerde onlangs de nieuwe catalogus voor cruises met afvaarten tot en met april 2020. Veel aandacht is er voor de nieuwe routes van de Norwegian Pearl, die in de zomer als zesde schip in Europa wordt gestationeerd. Daarmee vergroot de internationale cruiserederij haar Europa-aanbod tot het grootste uit de bedrijfsgeschiedenis en gaat cruises vanaf Amsterdam uitvoeren.

Norwegian Cruiseprogramma 2023
Cruises met Norwegian in 2022 en 2023

Cruises vanuit Amsterdam met de nieuwe Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line laat momenteel een nieuw cruiseschip bouwen: de Norwegian Prima. Dit is het eerste cruiseschip in een geheel nieuwe klasse. En het mooie is dat de Norwegian Prima in haar inaugurele cruiseseizoen vanaf augustus 2022 cruises vanuit Amsterdam gaat maken. Je moet wel snel boeken, want de inaugurele cruise schijnt al bijna vol te zijn.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Bij de 43 dagen durende renovatie van de Norwegian Cruise Line is ook de boegschildering veranderd. © Norwegian Cruise Line
Bij de 43 dagen durende renovatie van de Norwegian Cruise Line is ook de boegschildering veranderd. © Norwegian Cruise Line

Bericht 2019: Vanaf de start van het seizoen op 11 mei 2019 kunnen de gasten van de Norwegian Pearl vier cruises van/naar Amsterdam meemaken. Een zeer gevarieerde 15-daagse reis voert hen op twee vertrekdata via Newhaven (Edinburgh) en Invergordon (Inverness) naar Bergen, Geiranger en Hellesylt in Noorwegen, met tevens stops in Dublin, Le Havre, Tilbury bij Londen en Zeebrugge. Een andere route gaat via Warnemünde naar de toeristische hoogtepunten van de Oostzee. Bij deze Oostzee cruises staat naast hoofdsteden zoals Helsinki, Stockholm, Tallinn, Riga en Kopenhagen, ook een tweedaags verblijf in St. Petersburg op het programma, alsmede stops in kleinere bestemmingen zoals Gdansk (Danzig) en Klaipėda.

In juli wisselt de Norwegian Pearl van vaargebied en gaat naar de Middellandse Zee, waar het schip passagiers vanuit Rome (Civitavecchia), Barcelona en Venetië meeneemt op verschillende reizen met bekende en minder bekende cruisebestemmingen, zoals Kotor in Montenegro, Zadar in Kroatië en Monaco.

Ook de Norwegian Spirit is nieuw in Europa. Vanuit Southampton (Londen) biedt het schip 10 tot 15-daagse reizen naar Schotland, Ierland, IJsland, Noorwegen en op de Oostzee. De complete Europese vloot bestaat verder uit: de Norwegian Getaway varend van/naar Kopenhagen, de Norwegian Epic met cruises van/naar Civitavecchia en Barcelona, de Norwegian Jade voor reizen vanuit Civitavecchia en Venetië, en tot slot de Norwegian Star die haar cruises begint in Venetië.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Veel vraag naar Alaska

Andere noviteiten in de brochure zijn de nieuwe routes van de Norwegian Joy, die in Alaska de kleinere Norwegian Pearl vervangt. Tussen 27 april en 28 september vertrekt het schip op zaterdagen vanuit Seattle naar Juneau, Ketchikan en Skagway of Hoonah (Icy Strait) in Alaska. Ook wordt gevaren in het indrukwekkende Glacier Bay en legt het schip aan in Victoria (op Vancouver Island, Canada). Samen met de Alaska cruises van Norwegian Bliss, het nieuwste schip in de NCL-vloot, en de Norwegian Jewel, biedt Norwegian Cruise Line haar passagiers hiermee een breed aanbod van reisdata en routes in Alaska.

“Met de Norwegian Bliss en de Norwegian Joy hebben we vanaf zomer 2019 twee schepen uit de Breakaway Plus-klasse in Alaska varen,” vertelt Kevin Bubolz, Managing Director Europe bij Norwegian Cruise Line. “De vraag naar cruises naar deze bestemming is sterk groeiend, daarom is het geweldig dat we de mogelijkheid hebben nog een nieuw schip met een grotere capaciteit in Alaska te laten varen.”

Nieuwe routes naar exotische bestemmingen

Ook voor het winterseizoen 2019/2020 heeft NCL nieuwe routes gepland. De Norwegian Encore gaat in de loop van haar eerste seizoen (nov 2019 – april 2020) wekelijks cruisen vanuit Miami naar de oostelijke Caraïbische Zee. Eind oktober 2019 wordt dit 17e schip in de Norwegian Cruise Line-vloot door scheepswerf Meyer aan de rederij overgedragen. Bovendien staan er nog meer exotische bestemmingen op het vaarplan voor de winter. Zo vaart de Norwegian Joy langs de Mexicaanse Rivièra en door het Panamakanaal, reist de Norwegian Jewel over de Zuidzee terug naar Australië en Nieuw-Zeeland, en brengt de Norwegian Jade voor het eerst de hele winter in Zuidoost-Azië door.

Belangstellenden ontdekken in de nieuwe catalogus ook alle overige wereldwijde routes van Norwegian Cruise Line, naast uitgebreide informatie over reispakketten en aanbiedingen aan boord. Om de lezers een beeld te geven van het veelzijdige leven en de faciliteiten aan boord van een cruiseschip, is een dwarsdoorsnede van de Norwegian Getaway opgenomen. Ook de extra’s en services van Premium All Inclusive en Premium All Inclusive Plus worden gedetailleerd omschreven.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.