Shadow

Costa Cruises gooit vaarschema in Italië om

Costa Cruises heeft de routes van haar schepen die Italiaanse havens aandoen tot 3 april herzien. Dat gebeurt nadat de Italiaanse regering maandagavond heeft bepaald dat in het hele land alleen noodzakelijke reizen gemaakt mogen worden.

nieuwe mega schepen Costa Cruises

Cruises die momenteel aan de gang zijn, doen alleen Italiaanse havens aan zodat passagiers van boord kunnen om naar huis te gaan. Excursies en nieuwe inschepingen zijn geschrapt. Costa Cruises zal alle passagiers die met deze wijzigingen te maken krijgen direct informeren. Cruisereizigers die door deze maatregel getroffen worden, krijgen een toekomstig cruisetegoed zodat ze op een later tijdstip van een cruise kunnen genieten.

Italiaanse cruisepassagiers geweigerd

In de afgelopen dagen heeft Costa Cruises al alle uitgaande Italiaanse gasten die vertrokken van cruises buiten de Middellandse Zee geannuleerd in een poging risico’s te beperken en de specifieke maatregelen van de Italiaanse regering te handhaven. Aan boord van Costa-schepen is het ontsmettingsniveau verhoogd om gasten en bemanningsleden te verzekeren van maximale hygiëne en veiligheid. Het bedrijf heeft al bij aanvang van de Covid-19 noodsituatie strenge gezondheidsonderzoeken bij het aan boord gaan ingevoerd.

Ook andere cruisemaatschappijen nemen maatregelen. Zo had MSC Cruises op een aantal van haar schepen passagiers geweigerd die de afgelopen 14 dagen in Noord-Italië waren geweest. Het is te verwachten dat ook andere cruisemaatschappijen hun vaarschema’s omgooien en cruises naar Italië schrappen. Lees op Alleverzekeringenopeenrij.nl hoe het zit met annuleringen in verband met het coronavirus. Tot dusverre hebben cruisemaatschappijen zich zeer coulant opgesteld om passagiers schadeloos te stellen als cruises geannuleerd of aangepast moesten worden.

Lees ook voor welke bestemmingen een negatief reisadvies geldt. En lees ook wat cruisemaatschappijen doen tegen het coronavirus.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.