Shadow

MS Rotterdam van Holland America Line verkent Europa

In de zomerperiode van eind april tot en met half oktober vaart traditiegetrouw het vlaggenschip van Holland America Line, de ms Rotterdam vanuit Nederland. De cruises vanuit Rotterdam en Amsterdam variëren van zeven tot maar liefst 34 nachten. Het schip vaart naar de Baltische Staten, Noorse Fjorden, de Noordkaap, de Britse Eilanden, IJsland, Groenland en Spitsbergen.

© Aviareps

Op 19 oktober maakt de Rotterdam nog één rondreis van 14 nachten vanuit Civitavecchia, Rome, om op 2 november vanuit daar koers te zetten naar Fort Lauderdale in Florida.

Naast dat de Rotterdam vanuit Rotterdam gaat cruisen, neemt de Rotterdam ook routes over van de Prinsendam, die op 1 juli uit de vaart gaat. Dit kleinste schip van Holland America Line staat bekend om de lange en bijzondere routes naar unieke havens. Enkele van deze prachtige havens worden nu ook door de Rotterdam aangedaan. De cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden om zoveel mogelijk van het prachtige continent te zien.

Parels van de Baltische Staten

Tijdens cruises naar de Baltische Staten verkennen reizigers het bruisende Berlijn, charmante Tallinn en de gezellige straten van Stockholm. Ook legt de Rotterdam aan in de havens van Kopenhagen en Helsinki. Het gevarieerde reisschema bevat daarnaast een verblijf met overnachting in Sint-Petersburg, zodat je in alle rust de vorstelijke monumenten van deze bijzondere stad in je op kunt nemen nemen. Daarnaast gaat het wereldberoemde museum de Hermitage exclusief voor Holland America Line gasten in de avonduren open.

Ontdek de parels van de Baltische Staten bij Captain Cruise

Noorse legenden en Vikingsaga’s

Met de achtdaagse cruises naar de Noorse Fjorden bezoek je de mooiste dorpjes, visserssteden en blauwgroene fjorden. De Geirangerfjorden zijn één van de hoogtepunten. Deze fjorden behoren tot de langste en diepste ter wereld, met enorme kliffen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water. Ook tijdens de achtdaagse Vikingssaga’s zijn de majestueuze fjorden en betoverende steden van Noorwegen de bestemming.

Bewonder de Fjorden met een cruise van de Rotterdam

De Noordkaap

Tijdens de prachtige cruises van veertien nachten naar de Noordkaap bewonderen passagiers het ene na het andere imposante fjord. De Noordkaap is een 300 meter hoge landtong in het hoge noorden van Noorwegen, waarvandaan bezoekers een schitterend uitzicht hebben. Hier staat het bekende ‘Globe Monument’: een wereldbol die symbool staat voor het noordelijkste puntje van Europa. Er wordt eveneens een bezoek gebracht aan Honningsvåg, een dunbevolkte nederzetting met een rijk cultureel leven. Vanuit hier kunnen gasten te voet of per terreinwagen de rest van het ruwe Noordpoolgebied ontdekken.

Boek je droomcruise op de Rotterdam bij Dreamlines

Noordelijke eilanden

Met de cruises van zestien nachten naar de Noordelijke eilanden worden de prachtige Noorse Fjorden gecombineerd met ruig IJsland. Daarnaast leggen cruisereizigers aan bij de Faeröer-eilanden, ervaren zij de bijzondere cultuur van de Shetlandeilanden en worden de highlands in Schotland aangedaan.

Bourgondische ontdekkingscruise

Op 5 oktober vertrekt de Rotterdam vanuit Amsterdam op een cruise om het Bourgondische leven te ervaren met een route via België en Frankrijk naar Spanje en Portugal. Met overnachtingen in Bordeaux, Lissabon en Antwerpen krijg je de kans deze mooie steden uitgebreid te verkennen.
Op 19 oktober vertrekt de Rotterdam vanuit Civitavecchia, Rome, om in 32 nachten naar Fort Lauderdale te cruisen. Onder andere Griekenland, Israël, Marokko en de Canarische Eilanden worden aangedaan.

Cruises van Holland America Line boeken kan bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Sfeervol schip de Rotterdam

Met plaats voor 1404 gasten voelt de Rotterdam sfeervol en intiem aan. Met haar kunst- en antiekcollectie, brede teakdekken en klassieke lijnen roept de Rotterdam herinneringen aan de nautische traditie op, maar combineert deze met geavanceerde voorzieningen. Het schip beschikt over meerdere categorieën staterooms, inclusief Lanai klasse staterooms die uitkomen op het Promenadedek. Zoals op ieder Holland America Line schip zijn er twee zwembaden. Het zwembad op het middendek heeft een schuifdak. Aan boord geniet je van een kookshow of praktische workshop bij America’s Test Kitchen. In de specialiteitenrestaurants worden gerechten van over de hele wereld geserveerd. Met de presentaties en activiteiten van BBC Earth Experiences verken je de wonderen van de natuurwereld.

Boek een van de cruises op andere schepen van Holland America Line of lees wat voor soort cruises Holland America Line aanbiedt.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.