Shadow

Nieuw schip MSC Seaside naar Verenigde Staten en Caraibisch gebied

Een van de twee nieuwe cruiseschepen die MSC Cruises momenteel laat bouwen, gaat de MSC Seaside heten. Dat heeft de cruiserederij laten weten. De nieuwe MSC Seaside komt in november 2017 in de vaart en zal het hele jaar door cruises van Miami naar het Caraibisch gebied gaan verzorgen.

MSC Seaside eerste schip uit Seaside-klasse

De MSC Seashore is een verdere ontwikkeling van de MSC Seaside. © MSC Cruises
De MSC Seashore is een verdere ontwikkeling van de MSC Seaside. © MSC Cruises

MSC bestelde in 2014 twee nieuwe cruiseschepen bij de Italiaanse scheepswerf Fincantieri, de grootste scheepsbouwer van cruiseschepen ter wereld. Daarnaast werd nog een schip in optie genomen. De MSC Seaside is de eerste van een nieuwe klasse Seaside-schepen. Die zijn onderdeel van de 5,1 miljard euro kostende vlootuitbreiding van MSC Cruises. Met die uitbreiding wil MSC in 2022 haar vloot verdubbeld hebben.

De vloot bestaat nu uit twaalf schepen. Die varen nu nog het hele jaar in de Middellandse Zee. In de zomer worden ook cruises naar de Franse Antillen, Noord-Europa, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman gemaakt. Vanaf 2017 zullen de cruiseschepen ook het hele jaar door in de Caraïben cruises verzorgen.

MSC Seaside krijgt innovatief aquapark op zee

msc-seaside-aquapark

Een van de opvallendste attracties op de MSC Seaside wordt het aquapark. dat bestaat uit vier glijbanen die zich over meerdere verdiepingen uitstrekken. De Slideboarding wordt een unieke glijbaan met interactieve videogame in één. De 112 meter lange glijbaan gaat twee verdiepingen naar beneden op een strak vormgegeven vlot met een gamecontroller. Doel is om gekleurde knoppen in te drukken die overeenkomen met de gekleurde lichten die je onderweg ziet. Je scores worden na afloop op een scorebord getoond. Het systeem kan ook je vorderingen bijhouden.

Een andere attractie is de Speed Aquatubes waarbij je zittend in enkele of dubbele binnenbanden door allerlei bochten raast. Die glijbaan is gedeeltelijk langs de zijkant van het schip gebouwd. Voor kleine kinderen worden verschillende interactieve kleur- en waterspelletjes gebouwd, maar ook watervallen en forten.

Adventure Trail op MSC Seaside

Direct verbonden met het aqua park is de Adventure Trail, een touwenparcours dat cruisepassagiers uitnodigt om te slingeren tussen hoge torens en touwbruggen. Klim- en kruipbanen, evenals glijbanen, zijn in overvloed te vinden. Ook kunnen gasten genieten van een geweldig perspectief over het water.

Eerder al maakte MSC bekend ‘long cruises’ van acht tot veertien nachten en ‘grand tours‘ van 28 nachten te introduceren.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

MSC Seaside: cruisen in het Caraïbisch gebied in mediterrane stijl

Met de nieuwe MSC Seaside wil MSC Amerikaanse gasten een cruise-ervaring in mediterrane stijl bieden. Tegelijkertijd wil MSC meer passagiers laten cruisesn door het Caraïbisch gebied. In november 2013 begon de MSC Divina cruises vanuit Miami en sindsdien is de vraag naar Caraibische cruises aanzienlijk toegenomen, aldus Gianni Onorato, bestuursvoorzitter van MSC Cruises. Het zal in 2017 voor het eerst zijn dat MSC Cruises een schip laat dopen in de Verenigde Staten. Het is ook voor het eerst dat een MSC-schip geen Italiaanse naam krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.