Shadow

Cruiseschip Nieuw Statendam van Holland America Line in 2019 vanuit Amsterdam

In 2019 brengt Holland America Line haar nieuwste cruiseschip, de Nieuw Statendam, naar Amsterdam. Vanuit Amsterdam maakt het schip rondreizen naar diverse bestemmingen. Daarnaast verhoogt HAL de capaciteit voor Nederland in 2019, met een record aantal vertrekken vanuit de havens van Amsterdam en Rotterdam. Gedurende het jaar worden maar liefst 35 cruises aangeboden met vertrek vanuit deze Nederlandse havens.

De Nieuw Statendam is het tweede schip in de Pinnacle-klasse van Holland America Line © Holland America Line
De Nieuw Statendam is het tweede schip in de Pinnacle-klasse van Holland America Line © Holland America Line

De Nieuw Statendam, het nieuwste Pinnacle-class schip van Holland America Line, maakt een reeks van 7- tot 14-daagse cruises naar de Noorse fjorden, Baltische staten, IJsland en de Noordkaap. Bekijk hier de staterooms en suites op de Nieuw Statendam. De Nieuw Statendam vervangt de Koningsdam die sinds haar start in 2016 in de zomer vanuit Amsterdam heeft gevaren. Op de Nieuw Statendam voert kapitein Sybe de Boer het bevel.

Prinsendam, het kleinste schip in de vloot, met een capaciteit van 835 passagiers, blijft rondreizen maken naar bijzondere bestemmingen en kleinere havens. De Prinsendam is echter verkocht en gaat vanaf augustus onder een nieuwe naam varen bij rederij Phoenix.

De Rotterdam, het vlaggenschip van HAL, vertrekt gedurende de zomer traditiegetrouw vanuit havenstad Rotterdam. Het klassieke schip brengt gasten naar IJsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Rusland.

Eigen ambiance van de cruiseschepen

Elk schip van Holland America Line heeft haar eigen ambiance, zodat gasten altijd een schip kunnen kiezen dat aansluit bij de persoonlijke voorkeur.

De belangrijkste feiten voor 2019 op een rij

  • 35 cruises vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam, het hoogste aantal ooit en zes meer dan gepland voor 2018.
  • De Nieuw Statendam biedt 15 vertrekken, de Prinsendam 10 vertrekken en de Rotterdam 10 vertrekken.
  • Er wordt een capaciteit geboden van meer dan 59.000 bedden, een record en een stijging van 11% in vergelijking met 2018.
  • Veertien van de aangeboden cruises maken een reis naar de Noorse fjorden van 7 nachten. Ideaal voor gasten die voor het eerst een cruise maken, vanwege het lokale vertrek (geen vlucht nodig) en het aanbod van één of twee zeedagen, waarop men van alle faciliteiten aan boord kan genieten.

Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het tweede Pinnacle-class schip van Holland America Line met accommodaties voor 2.666 gasten. Cruiseschip De Nieuw Statendam komt op 5 mei 2019 voor het eerst in Amsterdam aan, na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Fort Lauderdale, Florida. Aan het eind van het Nederlandse zomerseizoen vaart het schip naar de Middellandse Zee, van waaruit het cruises maakt naar diverse bestemmingen.
Net als het zusterschip de Koningsdam biedt het elegante cruiseschip verschillende innovatieve concepten, openbare ruimtes en een breed scala aan restaurants en entertainment.

Onderzoek door TNS NIPO heeft aangetoond dat 31% van de Nederlandse mensen graag eens een cruise zouden maken. Zes procent heeft zelfs het voornemen om gedurende de komende drie jaar een cruise te maken. Holland America Line zal haar inspanningen voortzetten om de bekendheid van het cruiseproduct bij de Nederlandse vakantieganger te verhogen en de toegevoegde waarde van een cruisevakantie te blijven benadrukken.

Aanbiedingen HAL Koningsdam

Cruises met de Koningsdam zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, TUI en Captain Cruise.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Aanbiedingen Nieuw Statendam

Boek een cruise op de Nieuw-Statendam bij onder meer TUI, CruiseReizen.nl, CruiseOnline, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.