Shadow

Europese cruises Holland America Line in 2022 nu al te boeken

Holland America Line heeft cruises in Europa in 2022 open gezet voor boekingen. De cruisemaatschappij zet in 2022 vier HAL-schepen in voor de Europese cruises van Holland America Line. Zij gaan transatlantische en Europese cruises maken waaronder een reprise van de historische overtocht van de Rotterdam. En wie uiterlijk 28 februari 2021 een van de Europese cruises in 2022 boekt, kan gebruik maken van de ‘Save Now Cruise Later’ aanbiedingen.

Rotterdam-Holland America Line
Rotterdam brengt eerste seizoen door in Noord-Europa©PR HAL

Tussen april en oktober 2022 maken de HAL-schepen Rotterdam, Nieuw Statendam, Westerdam en Volendam cruises van en naar Europa. In april maken de vier schepen vanaf Fort Lauderdale, Florida een Transatlantische cruise naar Barcelona (Nieuw Statendam), Amsterdam (met de Rotterdam), Rotterdam (met de Volendam) en Civitavecchia (Rome) met de Westerdam,. Het zijn transatlantische cruises van 13 tot 15 dagen.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, Cruise Travel, Sunweb, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Historische Transatlantische verjaardagscruise met de Rotterdam

Misschien wel de meest in het oog springende cruise van Holland America Line in 2022 is de transatlantische cruise die het nieuwste cruiseschip van HAL, de Rotterdam, in oktober 2022 gaat maken. Op 15 oktober 1872 maakte het eerste schip van Holland America Line, de Rotterdam, voor het eerst een overtocht van Rotterdam naar New York. Exact 150 jaar later, op 15 oktober 2022, zal de nieuwe Rotterdam 7 van Holland America Line deze route opnieuw afleggen. Er worden stops gemaakt in het Engelse Plymouth, New York en Fort Lauderdale in Florida.

Naast deze historische transatlantische cruise biedt Holland America Line in 2022 cruises aan naar de Balstiscche staten, de Brtise eilanden, de Spaanse en Franse Rivièra’s, de Middellandse Zee en Noord-Europa met onder meer cruises naar IJsland, Groenland, Noorwegen en de Noordkaap.

HAL-cruises vanuit Amsterdam en Rotterdam in 2022

De cruises van Holland America Line in 2022 vertrekken onder meer uit Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Boston, Civitavecchia, Venetië, Kopenhagen en Piraeus. Het cruise-aanbod telt maar liefst 14 havens met een overnachting. Daarnaast staan er 18 late avond vertrekken gepland, zodat je de hele dag de tijd hebt om een bestemming te bekijken. Dat is onder meer het geval in Bordeaux, Cadiz (Sevilla), Dubrovnik, Haifa, Lissabon, Mykonos en Livorno (Pisa en Florence)

Holland America Line cruises in de Middellandse Zee

De Westerdam maakt tussen april en oktober 2022 cruises in de Middellandse Zee met onder meer cruises van en naar Venetië, naar Civitavecchia, Barcelona en Athene. De Westerdam maakt 7- en 12-daagse cruises door de Oostelijke en Westelijke Middellandse Zee.

Ook de Nieuw Statendam maakt 7-daagse cruises door de Oostelijke en Westelijke Middellandse Zee met onder meer cruises naar Barcelona, Civitavecchia, Piraeus, maar ook naar Tunesië en Sicilië. In mei 2022 maakt de Nieuw Statendam een 12-daagse cruise van Barcelona naar Kopenhagen. Bekijk de hutten en suites op de Nieuw Statendam.

Cruise-aanbiedingen Volendam in 2022

De Volendam maakt in 2022 14-daagse cruises van Venetië, Civitavecchia, Alexandrië (Egypte), Ashdod en Haifa in Israël en Kusadasi in Turkije. Lees meer over cruises naar Turkije.

Cruises met de Rotterdam in 2022

Het nieuwste HAL-schip Rotterdam maakt in 2022 7-daagse cruises vanuit Amsterdam naar de Noorse fjorden. Ook maakt het schip cruises van Amsterdam en Rotterdam naar de Baltische staten en de Noordkaap tot aan de Poolcirkel. Lees meer tips over leuke cruisebestemmingen in Noorwegen.

HAL-cruises naar Noord-Europa in 2022

De Volendam maakt in 2022 13- en 21-daagse cruises vanaf Rotterdam, naar onder meer Civitavecchia, de Baltische Staten, Noorwegen en de Noordkaap en de Britse Eilanden. Ook de Nieuw Statendam maakt drie cruises naar Noord-Europa. In juli 2022 vertrekt de Nieuw Statendam voor de Viking-Passage, een 18-daagse cruise van Kopenhagen naar Boston. Er worden stops gemaakt op IJsland, Groenland en Canada.

Transatlantische cruises naar Amerika

In november 2022 maken de Volendam en de Westerdam een transatlantische cruise terug van Civitavecchia en Rome naar Fort Lauderdale in Florida.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, Cruise Travel, Sunweb, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Europese cruises van Holland America Line in 2020-2021

Ook in 2021 biedt Holland America Line cruises in Europa aan, al zijn sommige cruises voor 2021 al weer geannuleerd of verplaatst naar een latere datum. Van april tot november bieden de vijf schepen routes aan die variëren van zeven tot 35 dagen, evenals langere ‘Collectors Voyages’ die tot 29 dagen in beslag nemen. Naast transatlantische overtochten tussen Fort Lauderdale, Florida en Europa, zullen de schepen de Baltische Zee, de Britse eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra, het Iberisch schiereiland, de Middellandse Zee en Noord-Europa inclusief Groenland, IJsland, Noorwegen en de Noordkaap aandoen.

Gevarieerde Europese cruises van Holland America Line

Vertrekopties zijn er onder meer Amsterdam, Athene (Piraeus), Griekenland; Barcelona, Spanje en Civitavecchia (Rome) en Venetië in Italië. Met de ‘Voyage of the Vikings’-cruise maak je een rondreis vanuit Boston, Massachusetts, met de mogelijkheid tot een apart vertrek vanuit Rotterdam, Nederland

Bekijk ook de Grand Africa Cruise en de Grand World Voyage 2021 van Holland America Line.

Steden met overnachting

Om gasten meer diepgaande ervaringen aan te bieden in enkele van de meest populaire steden van Europa, is er een selectie aan cruises met overnachtingen in Istanbul, Turkije; Reykjavik, IJsland; Piraeus (Athene), Rhodos, Griekenland; Rotterdam; St. Petersburg, Rusland; Valletta, Malta; en Venetië, Italië.

Veel van de Europa-cruises van Holland America Line bieden de ultieme Europese kennismaking en kunnen worden uitgebreid tot ‘Collectors Voyages’ variërend van 14 tot 29 dagen. Deze langere afvaarten combineren niet-herhalende, back-to-back routes, waardoor gasten meer havens kunnen bezoeken en extra tijd kunnen besteden aan het ontdekken van eeuwen aan kunst, geschiedenis en cultuur.

Nieuw Hal-schip Rotterdam brengt eerste seizoen door in Noord-Europa

Het nieuwe schip van Holland America Line Rotterdam vaart op 1 augustus 2021 een zevendaagse ‘Premiere Voyage’ van Venetië naar Rome en gaat vervolgens over op een seizoen van Noord-Europese cruises die starten en eindigen in Amsterdam. Tot en met oktober biedt het schip drie zevendaagse routes naar Noorwegen aan, een 14-daagse Baltische cruise en een 14-daagse Noorwegen, IJsland en Britse eilanden cruise. Een 14-daagse transatlantische oversteek van Amsterdam naar Fort Lauderdale maakt het eerste Europese seizoen van het schip compleet.

Nieuw Statendam vaart naar Noord-Europa en de Middellandse Zee

Behalve de Rotterdam maakt ook de Nieuw Statendam in 2021 cruises door Noord-Europa. Het schip zal tot en met augustus zevendaagse routes aanbieden vanaf Amsterdam alsmede ook een 14-daagse ‘Voyage of the Midnight Sun’-cruise. Dit zorgt ervoor dat er twee Pinnacle-Class-schepen tegelijkertijd in Noord-Europa aanwezig zijn. Naast Noorwegen vaart Nieuw Statendam op 14-daagse routes naar de Baltische eilanden en de noordelijke eilanden, waaronder Ierland, het Verenigd Koninkrijk en IJsland.

Na haar tijd in Noord-Europa verhuist Nieuw Statendam naar de Middellandse Zee en maakt het een 10-daagse cruise-rondreis van Civitavecchia (Rome) naar het westelijke deel van de regio. Het schip biedt ook unieke cruises aan van zeven, negen en twaalf dagen in de Middellandse Zee.

Zaandam volgt oude ontdekkingsreizigers

De populaire reis ‘Voyage of the Vikings’ die de route van oude ontdekkingsreizigers volgt, keert in 2021 terug. De 35-daagse reis, die zou vertrekken 17 juli is uitgesteld naar augustus 2021. Het schip maakt een rondreis vanuit Boston met de Zaandam. De epische reis doet havens aan in de VS, Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Nederland, Noord-Ierland en Ierland. Hierdoor wordt het gemakkelijker om Europa te bezoeken zónder internationale vliegreizen. Twee kortere reizen van Boston naar Rotterdam (16 dagen) of van Rotterdam naar Boston (19 dagen) zijn ook beschikbaar.

Kijk hier voor cruises van HAL buiten Europa

Twee schepen bieden volledige mediterrane seizoen in 2021

Holland America Line plaatst dit seizoen twee schepen fulltime in het Middellandse Zee gebied. Het programma voor 2021 wordt uitgevoerd door Westerdam en Zuiderdam, die een combinatie van langere 11- en 12-daagse cruises varen vanuit Civitavecchia, Venetië, Barcelona en Athene. De schepen doen populaire havens aan zoals Istanbul; Mykonos, Griekenland en Monte Carlo, Monaco; maar ook parels als zoals Koper, Slovenië; Limassol, Cyprus en Rijeka, Kroatië worden bezocht.

Veel van de routes bieden aan het begin of einde van de cruise een overnachting aan in Venetië of Athene. Gasten hebben op die manier meer tijd deze steden écht te ervaren.

Van april tot oktober biedt Westerdam een uitgebreid seizoen aan van 12-daagse mediterrane cruises die starten en eindigen in Venetië of tussen Venetië en Athene of Barcelona varen. Twee zevendaagse routes met vertrek op zaterdag in juli, bieden een week lang Griekenland en Turkije avonturen aan, terwijl de 12-daagse reis ‘Holy Land and Ancient Kingdoms’ vanuit Venetië in mei de koers uitzet naar Haifa (Tel Aviv) en Ashdod (Jeruzalem), Israël.

Het volledige mediterrane seizoen van Zuiderdam omvat ook cruises die starten en eindigen in Venetië of tussen Venetië en Athene of Barcelona varen. Het schip verkent de Adriatische Zee, de oostelijke en westelijke Middellandse Zee en de Griekse eilanden op 12-daagse routes.

EXC-programmering brengt Europese culturen aan boord

Tijdens de reizen brengt EXC-programmering de diverse lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van Europa aan boord tot leven. Gasten die meer willen weten over de bestemmingen, kunnen een EXC Talk bijwonen of zich opgeven voor een ‘Port to Table’ kookdemonstratie, kookles of thematische mixology-klas met lokale gerechten. De Main Dining Room en de Lido-markt zullen de smaken van Europa laten zien door speciale gerechten aan te bieden.

Andere cruises van Holland America Line in 2021

Behalve Europese cruises wil Holland America Line in 2021 een ook Grand Africa Voyage maken. Daarnaast gaat HAL met 6 schepen Alaska-cruises aanbieden.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Lees ook alles over de coronamaatregelen aan boord van Holland America Line-schepen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.